Maija Kauhanen One woman orchestra

English

MAIJA KAUHANEN – An expressive voice, deep-rooted kantele and
inventive percussion. Weaving together polyrhythms and organic beats, Maija Kauhanen creates unique soundscapes and compelling grooves.

Suomeksi

MAIJA KAUHANEN – Ilmaiseva ääni, syvään juurtunut kantele, ja luova perkussio. Polyrytmejä ja orgaanisia biittejä yhdistelevä Maija Kauhanen luo ainutlaatuisia äänimaisemia ja kiehtovia melodioita. Maija sai vuoden 2023 Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon.

Kansanmuusikko, laulaja-lauluntekijä ja kanteleartisti Maija Kauhanen (s.1986) on räjähtävän voimakas ja monipuolisen taitava yhden naisen orkesteri, joka on lyhyessä ajassa luonut komean kansainvälisen uran. Kauhasen taiteen perustana on suomalaiskarjalainen perinne soittimineen sekä soitto- ja laulutekniikoineen.

Tärkeässä osassa Maija Kauhasen vahvojen tulkintojen taustalla ovat laulujen tarinat ja sanat, joissa usein teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot. Tekstit kertovat ihmissuhteiden haasteista, kotiväkivallasta ja peloista, mutta mukaan mahtuu myös iloa, lohtua ja toivoa.

Maija Kauhasen debyyttialbumi Raivopyörä vuodelta 2017 sai ylistävät arviot, ja siitä alkanut kansainvälinen ura on ulottunut jo yli 30 maahan. Raivopyörä palkittiin Suomessa lukuisilla arvostetuilla taidepalkinnoilla; se sai muun muassa Emma-palkinnon parhaasta etnoalbumista. 

Kauhasen uudella albumilla Menneet (2022) hänen persoonallinen otteensa kokonaisvaltaiseen luomiseen on entisestään kasvanut. Live-esityksissä perinteiset kanteleet ja uudet esitystekniikat saavat rinnalleen hämmentävän määrän lyömäsoittimia, erilaisia kelloja ja kokeellisia äänimaailmoja. Niiden yhdistelmästä syntyy eri aikakausien, tekniikoiden ja tyylien fuusiona kokeilevan raju ja kaikkialla yleisönsä haltioittava yhden naisen yhtye.

Booking

Johanna Sauramäki
johanna@saurabooking.com
+358 50 548 1793

Maija Kauhanen Shows