pixel
 

Uutisia

Saura Live jatkuu uusin lähetyksin

Koronapandemian puhjettua keväällä 2020 pyörähti Käpylässä käyntiin striimikonserttien sarja. Sarjan takana on ohjelmatoimisto Saura Booking Agency ja Pohjolanaukion olohuone Café Saurahuone, jotka laittoivat päänsä yhteen artistien, musiikkialan freelance-teknikkojen, käpyläläisten kulttuurivaikuttajien ja kahvilan kanta-asiakkaiden kanssa. Syntyi pienimuotoinen konserttisarja Saura Live, jossa livekeikalla esiintyviä artisteja jututtaa vaihtuva vieras, käpyläläinen kulttuurikasvo. Livekeikoilla nähtiin mm. Emma Salokoski, Tuuletar ja Maija Kauhanen ja juontajavieraina Jani Halme, Sami Kuoppamäki ja Kalevauva.fi:n Kimmo Numminen.

Koronapandemian jatkuessa myös Saura Live saa jatkoa keväällä 2021. Tällä kertaa kaksi jaksoa toteutetaan tutulla Kohtaaminen Käpylässä -teemalla ja kaksi jaksoa kohdistetaan artistien kansainvälisille yleisöille. Saura Live -illoissa luvassa on livemusiikkia, keskustelua ja mutkatonta tunnelmaa suorana Pohjolanaukion Cáfe Saurahuoneelta.

Kohtaaminen Käpylässä -illoissa esiintyvät Suomen musiikkipiirien tavallisin mies Samuli Putro ja nuori laulaja-lauluntekijätulokas Elsi Sloan. Alun perin Zen Cafén laulajana tunnetuksi tullut Samuli Putro julkaisi uusimman soololevynsä “Keskellä kesää” helmikuussa 2021. Raahesta käpyläläistynyt Samuli Putro on Saurahuoneella tuttu näky ja Putro oli mukana myös sarjan taustavoimissa viime keväänä. Elsi Sloan luo ukulelen, luupperin ja efektien avulla soundimaailman, jossa äänitaide kohtaa vinksahtaneen tarinankerronnan ja tarkkanäköiset oivallukset. Muusikoita ovat jututtamassa toimittaja Tuuli Saksala ja muusikko Kimmo Härmä.

Saura Live International esittelee kaksi modernia maailmanmusiikkiyhtyettä, jotka päivittävät pohjoista perinnettä 2020-luvulle. Vocal Folk Hop -yhtye Tuuletar on tehnyt kansainvälistä uraa jo useita vuosia, keikkaillut suurilla festarilavoilla muun muassa Japanissa, Taiwanissa, Intiassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Euroopassa, julkaissut kaksi kehuttua albumia ja esiintynyt Game Of Thronesin trailerilla. PIIRAINEN | BLOM | COMPANY on kitaristi J-P Piiraisen ja beatboxaaja-laulaja Venla Ilona Blomin yhteistyöstä syntynyt kollektiivi, joka luo groovaavan shown täynnä energiaa. Modernien soundien ja kokeilevien soittotekniikoiden maadoittavana tekijänä ovat juuret syvällä suomalaisessa musiikki- ja tanssitraditiossa. Saura Live International -jaksoissa jutustelut hoidetaan englanniksi ja vieraina nähdään Ronja Kuoppamäki ja taiteen monitoimimies Jean Ramsay.

la 17.4.2021 klo 19 Saura Live International: Piirainen Blom Company hosted by Ronja Kuoppamäki
la 24.4.2021 klo 19 Saura Live: Samuli Putro, vieraana Kimmo Härmä
su 2.5.2021 klo 19 Saura Live: Elsi Sloan, vieraana Tuuli Saksala
la 15.5.2021 klo 19 Saura Live International: Tuuletar hosted by Jean Ramsay

Saura Live -konsertteihin on myynnissä 10€:n ja 20€:n hintaisia kannatuslippuja, jolla saa 7 vrk:n katseluoikeuden konserttitallenteeseen. Suoraa striimiä voi seurata maksutta. Osta liput tästä!

Saura Live -sarjan ovat tuellaan mahdollistaneet Helsingin kaupunki, Music Finland, Musiikin edistämissäätiö ja Mathildedalin Kyläpanimo.

Youtube: Teaser 2020, Tuuletar & Sami Kuoppamäki