pixel
 

Uutisia

Saura Booking Agency kansainvälistyy

Joulukuussa 5 vuotta täyttävä Saura Booking Agency jatkaa kasvuaan ja laajentaa toimintaansa kotimaisten ja saamelaisartistien lisäksi virolaisen maailmanmusiikin suurimpiin nimiin.

Saura Booking Agency on solminut sopimuksen sekä Trad.Attack! että Puuluup -yhtyeiden kanssa niiden edustuksesta Suomessa. Lisäksi Saura aloitti yhteistyön joulukuussa uuden levyn julkaisevan juurevan tarinankertojan, suomalaisen Juurakko-yhtyeen kanssa.


TRAD.ATTACK!
on viidessä vuodessa kääntänyt Viron musiikkikentän päälaelleen tuomalla folkin isoille lavoille ja valtamedian otsikoihin. Viidessä vuodessa yhtye on pokannut 21 musiikkipalkintoa,  kiertänyt 37 maassa Chilestä Australiaan ja esiintynyt muun muassa Eurosonicissa, WOMEXissa ja WOMADissa. Suomessa yhtye on viimeisen vuoden aikana piipahtanut Helsingin Savoy -teatterissa, Nosturissa ja Juuri Nyt Urban folk festivaalilla sekä Oulun musiikkijuhlilla ja Tampereen pakkahuoneella.

Inspiraationsa Trad.Attack! ammentaa virolaisen folkin traditiosta ja arkistonauhoista, jotka yhtye päivittää tälle vuosituhannelle moderneilla äänimaisemilla ja sykkivillä rytmeillä. Liveshow’ta siivittää täysin vertailematon draivi ja karisma. 

Sandra Vabarna – säkkipilli, laulu, munniharppu, huilut
Jalmar Vabarna – kitara, laulu
Tõnu Tubli – rummut, laulu

Punchy, rousing, soaring and disarmingly infectious” – London Jazz Magazine

Talgo, Spotify

https://tradattack.ee/
https://www.facebook.com/tradattack


Kuva Taavi Arus

Neozombiepostfolk-duo PUULUUP tekee taidokkaasti absurdista maailmasta persoonallista musiikkia ohjailemalla jouhikon kielten värähtelyt tehosteiden ja luupperien läpi. Jouhikon pehmeät huokaukset yhdistyvät elektronisesti vahvistettuihin efekteihin säilyttäen silti instrumentin luonnollisen äänensävyn.

Jouhikko eli talharpa on jousella soitettava lyyra. Puuluup lähestyy jouhikon soittotekniikkaa ja repertuaaria leikkisästi lainaamalla ja sekoittamalla motiiveja eri musiikkiperinteistä. Puuluup laulaa tuuliturbiineista, puolalaisten TV-sarjojen sankareista, Vormsi-saaren rasvakakuista. Kun hoitaa asiansa riittävän taitavasti, voi tekemiseensä sisällyttää kreisin huumorin ja sen Puuluup on nerokkaasti oivaltanut.

Spotify: Süüta mu lumi (2018)

Ramo Teder – talharpa, laulu, luuppaus
Marko Veisson – talharpa, laulu, luuppaus


Kuva Janne Mikkilä


JUURAKKO
Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Rouhea Juurakko-blues vie ajoittain syvälle rämeelle ja toisinaan tanssittaa kepeästi laivan kannella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Juurakko on juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten.

Laura Kaartinen – laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet
Eija Kankaanranta – kanteleet
Kaisa Saarikorpi – laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, lyömäsoittimet
Minsku Tammela – laulu, jouhikko, kampa, munniharppu, lyömäsoittimet
Anna Wiksten – laulu, plankku, lyömäsoittimet

SPOTIFY

 

Saura Booking Agency on
helsinkiläinen musiikkiagentuuri, joka on keskittynyt edustamaan kansainvälisesti kiertäviä suomalaisia maailmanmusiikin artisteja. Focus on yhtyeissä, jotka sekoittavat aistikkaasti perinteitä ja urbaanin popmusiikin elementtejä saaden aikaan jotakin vertailematonta.
Muita artisteja ovat mm. Tuuletar, VILDÁ, Maija Kauhanen, Okra Playground, Solju, Philomela-kuoro, VIMMA ja Elsi Sloan.
Saura kuljettaa tekemisissään mukana filosofiaansa, joka kiteytettynä kuuluu: vahvatkaan juuret ja perinteet eivät voi säilyä, jos niiden ei anneta muuttua.

URBAN FOLK BY SAURA BOOKING @SPOTIFY