pixel
 

Uutisia

Etnogaala 2020 Saura Booking Agency

Maija Kauhanen, VILDÁ, Juurakko ja VIMMA ehdolla Etnogaalassa

Kansanmusiikin, maailmanmusiikin ja kansantanssin mielenkiintoiset ja ansioituneet toimijat palkitaan Tavastialla järjestettävässä kolmannessa Etnogaalassa torstaina 9.1.2020.

Etnogaalassa on seitsemän eri palkintokategoriaa. Ammattilaisraadit valitsevat voittajan jokaiseen kategoriaan yleisön ehdotusten joukosta. Saura Booking Agencyn artisteista ehdolla ovat Maija Kauhanen (vuoden kansainvälistyjä), VILDÁ (vuoden tulokas), VIMMA (vuoden tulokas) ja Juurakko (vuoden artisti). Aikaisempina vuosina palkintoja ovat omista artisteistamme pokanneet Tuuletar (vuoden kansainvälistyjä 2019), Solju (vuoden kansanmusiikkitekijä), Maija Kauhanen (vuoden tulokas 2017) ja VILDÁsta ja Soljusta tuttu Hildá Länsman (Risteys-palkinto 2017).

YLE striimaa Etnogaalan suorana Yle Areenaan. Katsottavissa ovat myös aikaisempien vuosien gaalat Etnogaala 2019 ja Etnogaala 2017.

Etnogaalan järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK). Gaalan yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Yle, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmä, Maailman musiikin keskus, Music Finland, Suomen Musiikintekijät, Tanssin Tiedotuskeskus, Suomen Nuorisoseurat, Folklandia, Marjatta & Kaisa (maetka), Muusikkojen liitto, Suomen kansanmusiikkiliitto, Musiikin Edistämissäätiö, Kalevalaseura, Maaseudun sivistysliitto, Suomalaisen kansantanssin ystävät (Kansallispukuvuokraamo), Pispalan Sottiisi, Oamk Dance, Santasport eli Lapin Urheiluopiston tanssijakoulutus sekä Centria AMK Kokkola.