pixel
 

Uutisia

Etnogaala 2020: Vuoden artistiksi valittiin Juurakko ja Vuoden tulokkaaksi VIMMA

Etnogaalassa Tavastialla torstaina 9.1.2020 Vuoden artistiksi valittiin Juurakko ja Vuoden tulokkaaksi VIMMA. Raati perusteli valinnat näin:

Vuoden artisti (Juurakko) on persoonallinen, genrerajoja koetteleva sekä perinnettä ja nykymusiikkia yhdistelevä kokoonpano. Yhtyeen lämmin stemmalaulu, maanläheinen soittimisto ja yhteisöllisyyttä puhkuva meininki tekevät Vuoden artistista yhtyeen, jolla on oma, erityinen ääni. Yhtyeen sovituksissa käytetään soittimia taitavasti ja säästeliäästi ja sovituksissa kansanmusiikin henki kohtaa bluesin.”

Vuoden tulokas (VIMMA) iski tuomaristoon takavasemmalta ja oli tämän vuoden yllättäjä, omaperäinen ääni ja raikas tuulahdus. Yhtyeellä on kunnianhimoinen ote instrumentaalimusiikin tekemiseen, vaikka suomen kieltäkin käytetään, tuoden myös politiikkaa kuvaan mukaan. Vaikutteita on laajalta skaalalta jazzista progeen. Massiivisessa yhtyeessä erottuvat kaikki soitinten eri värit. Yhtye, joka on kadehdittavan vapaa vanhuuden ja klikkiytymisen kahleista. Vuoden tulokas on nimensä veroinen setti nuorta energiaa, taitoa, intohimoa, tyylitajua, tekemisen meininkiä ja kantaaottavuutta.

Muut vuoden 2020 voittajat ovat Eva Jacob (Risteys-palkinto), Johanna Juhola (Vuoden kansainvälistyjä), Timo Alakotila (Vuoden kansanmusiikkitekijä), Timo Saari (Vuoden tanssintekijä), Verta, pornoa ja propagandaa, JUMALAUTA! (Vuoden ilmiö). Kunniamaininta myönnettiin duo Emilia Lajusen & Suvi Oskalan hiilidioksidipäästöttömälle pyöräkiertueelle.

Saura Booking Agencyn artisteista ehdolla olivat myös Maija Kauhanen (vuoden kansainvälistyjä) ja VILDÁ (vuoden tulokas).

Onnea kaikille voittajille!