Emma Salokoski

Singer and versatile artist Emma Salokoski is best known for her jazzy and bossa nova rooted quintet Emma Salokoski Ensemble. Chart listings, numerous awards and extensive radio plays on major channels have made her one of the most beloved performers in Finland.

Emma Salokoski live lineups:

Emma Salokoski & Jarmo Saari, guitar, effects
Emma Salokoski & Johanna Juhola, accordion

Aito Collective

Emma Salokoski Voices

Spotify: Emma Salokoski
Spotify: Emma Salokoski Ensemble

Booking
Laura Salokoski
laura@saurabooking.com
+358 44 988 3397

 

Emma Salokoski

Upeaääninen laulaja, herkkä tulkitsija. Suomen eturivin esiintyjiin kuuluva Emma Salokoski on pitkällä musiikkiurallaan tehnyt laajasti töitä erilaisin kokoonpanoin ja julkaissut lukuisia albumeja. Hän on esiintynyt niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoillakin. Salokosken viimeisin sooloalbumi Kiellettyjä asioita julkaistiin lokuussa 2015. Emma Salokosken tunnetuimpia yhtyeitä ovat Emma Salokoski Ensemble, Emma Salokoski & Ilmiliekki sekä vokaaliyhtyeet Emma Salokoski Voices ja Aito Collective.

Emma Salokosken aktiiviset livekokoonpanot:

Emma Salokoski & Jarmo Saari, kitara

Emma Salokoski & Jarmo Saari by Jouni Väänänen

Emma Salokosken rakastetut kappaleet heräävät eloon tuoreina duosovituksina, joissa kuuluvat inspiraatio Suomen luonnosta sekä rytmimusiikista ympäri maailmaa. Duon toinen osapuoli Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hänet tunnetaan konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistä sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla harvinaisemmilla instrumenteilla, kuten thereminillä, barokkisellolla ja lasiharpulla luoduista monikerroksellisista kollaaseista.

Yle Areena: Emma Salokoski & Jarmo Saari: Puutarhassa (2020)

Emma Salokoski & Johanna Juhola, harmonikka

Emma Salokoski Johanna Juhola by Jouni Väänänen

Emma Salokosken ja harmonikkavirtuoosi Johanna Juholan musiikillisessa dialogissa ovat pääosassa vahva tunne ja vivahteikkaat sovitukset. Johanna Juhola on haitaristi ja säveltäjä, jonka musiikki yhdistää suomalaisen ja argentiinalaisen tangon piirteitä etniseen ja elektroniseen musiikkiin pienellä flirtillä pop-musiikin suuntaan. Juholan fantasiatango tunnetaan ympäri Eurooppaa ja vuonna 2020 Johanna Juhola palkittiin Etnogaalassa Vuoden kansainvälistyjänä.

Aito Collective
Seikkailu imrovisoituun a cappellaan. Emma Salokoski, Venla Ilona Blom (Tuuletar), Merzi Rajala, Vili Mustalampi, Kasheshi Makena, Arja Paju ja Tero Pajunen tekevät musiikkia hetkessä: groovia, rytmejä, balladeja, populaarimusiikkia, maailmanmusiikkia, jazzin tai bluesin sävyjä, laulelmaa, tarinoita, ääniä, värejä, liikettä, tai jotain jota emme osaa vielä edes nimetä. Ainoa tavoite on musiikin ja läsnäolon rehellisyydessä, sekä yhteydessä, itseensä, toisiinsa ja yleisöön – nyt.

Emma Salokoski Voices
Lauluyhtye, kuoro ja kollektiivi. Kuoro on luonut modernia kabareeta Sara Mellerin ja Body Positive! -musikaalin Marcus Grothin ohjauksessa, tehnyt soundpainting-improvisaatiota ja esiintynyt eri tilaisuuksissa aina Flow Festivalin päälavalta mielenterveyskuntoutujien taidenäyttelyyn.

Spotify: Emma Salokoski
Spotify: Emma Salokoski Ensemble

Booking
Laura Salokoski
laura@saurabooking.com
+358 44 988 3397