Puuluup

Neozombiepostfolk (EE)

A pinch of surrealism, modern folklore and talharpa revival. The old and the new stick together like water and sleet in duo Puuluup’s oeuvre. The instruments – talharpas – represent tradition and folklore and the characteristically susurrus sounds are sent through effect blocks and a looper. The lyrics and melodies are a mixture of musical memories and improvisation, and the inspiration is drawn from Finnish jouhikko repertoire, Sahel blues, chastushkas and other elements from the musical traditions from around the world. All kinds of random sources of inspiration are similarly important – unexpected excerpts from Polish TV series, old Estonian punk and sweetbread from Vormsi Island.

Finnish

PUULUUP - neozombiepostfolk

Surrealistinen jouhikkovallankumous. Virolainen Puuluup taikoo ikivanhan instrumentin värähtelyt tehosteiden ja luupperien läpi ja laulaa tuuliturbiineista, puolalaisten TV-sarjojen sankareista, vormsilaisista rasvakakuista ja siitä epämiellyttävästä tunteesta, että naapurin koira saattaa puraista roskia viedessäsi – ja tietenkin hiihdosta.

Estonian Music Awards -gaalassa tammikuussa Puuluup valittiin vuoden yhtyeeksi ja duon toinen levy Viimane suusataja (2021) Vuoden folklevyksi. Vuosina 2021-22 Puuluup on noussut suureen kansainväliseen suosioon ja kiertänyt USA:ssa, Kanadassa, Japanissa, Taiwanissa ja Keski-Euroopassa. Ripaus surrealismia, modernia kansanperinnettä ja talharpan eli virolaisen jouhikon elvytystä tähän päivään. Vanha ja uusi tarttuvat yhteen kuin vesi- ja räntäsade Puuluupin kappaleissa. Talharpat edustavat kansanperinnettä, ja duolle tunnusomaiset äänet lähetetään efektilohkojen ja looperin läpi. Sanoitukset ja melodiat ovat sekoitus musiikillisia muistoja ja improvisaatiota. Inspiraationsa duo ammentaa suomalaisesta jouhikkoperinteestä, bluesista ja monista musiikkiperinteistä ympäri maailmaa.

Ramo Teder – jouhikko, laulu, luuppaus
Marko Veisson – jouhikko, laulu, luuppaus

Keep in touch

Johanna Sauramäki
+358 50 5481793
johanna@saurabooking.com
If you have any queries, please send message, and we will be in touch soon

Releases

*

Viimane suusataja 2021
Süüta mu Lumi 2018

Viimane suusataja was chosen as “The Folk Album of the Year” at the Estonian Music Awards 2022.Featured Album