pixel
 

PIIRA - Saura Booking Agency

PIIRA
Biography

PIIRA
Piirainen Blom Saarenkylä

PIIRA ( Piirainen Blom Saarenkylä ) tuo kansanmusiikin ja kansantanssin ryminällä 2020-luvulle. Yhtyeen moderni soundimaailma, liikekieli ja innovatiiviset soittotekniikat yhdistyvät saumattomasti esiintyjien juuriin, jotka ovat syvällä suomalaisessa perinnemusiikki- ja tanssitraditiossa. Mielenkiintoinen instrumentaatio, räjähtävä lavaenergia ja koskettavat tarinat luovat vauhdikkaan ja kiehtovan kokonaisuuden.

Trio on osa PIIRAINEN | BLOM | COMPANY -kollektiivia, jossa kansanmuusikot ja kansantanssijat yhdistävät voimansa luoden lavalle huikean kokemuksen kansanperinteen nykypäivän ilotulitusta. Syksyllä 2020 kitaristi J-P Piirainen ja laulaja-beatboxaaja Venla Ilona Blom (Tuuletar) saivat seurakseen harmonikkavirtuoosi Viivi Maria Saarenkylän (VILDÁ) ja uusi trio PIIRA sai alkunsa.

PIIRAINEN | BLOM | COMPANY nimellä julkaistu esikoisalbumi Matka julkaistiin kesäkuussa 2020 ja se nousi julkaisunsa jälkeen European World Music Chartsin sijalle 10. Levy on kerännyt innostavia arvioita ja musiikki on soinut radio-ohjelmissa Australiasta Euroopan kautta USA:han saakka.

J-P Piirainen – akustinen kitara, guitele
Venla Ilona Blom – beatboxaus, laulu
Viivi Maria Saarenkylä – haitari

“It’s hard to say what will surprise you more, whether it’s how they managed to realize such a cracking idea or the fact that you haven’t heard something so original and captivating in a long time.” Jiri Moravcik, Tsekki

“An absolute 10 on the chart and a place on my TOP CHOICES OF 2020 list. MOST HIGHLY RECOMMENDED.”  Lee Henderson, Big Beautiful Noise, USA

Instagram
Spotify: Piirainen Blom Saarenkylä
Spotify: Piirainen Blom Company
Arviot ja artikkelit

Booking

Laura Salokoski
laura@sauraohjelma.com
+358 44 988 3397

Esiintymisiä 2021

Helsingin Juhlaviikot, Korttelikonsertit
Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
Kaustinen Folk Music Festival
Kokkolan Talviharmonikka (online)
Afro Jazz Club, Puistokarkelot (online)
Saura Live International (online)

2020

Musiikkitalo, Helsinki
Kaamospelit, Vantaa
Folklandia, Helsinki/Tallinna