pixel
 

Gájanas - Saura Booking Agency

Gájanas
Biography

Gájanas on saamelainen folkrock-yhtye, jonka musiikissa saamelainen perinne kohtaa nykyhetken värikkäänä yhteensulautumisena. Lauluissa ja joiuissa soi vuoropuhelu perinteisen ja modernin saamelaismusiikin välillä, alkuperäiskansan vahva yhteys luontoon ja luonteva monikulttuurisuus.

Gájanas (kaiku) perustettiin vuonna 2016 ja seuraavana vuonna yhtye valittiin muun muassa Kaustisen kansanmusiikkijuhlien vuoden yhtyeeksi. Gájanasin jäsenet edustavat saamelaiskulttuurin monipuolista kirjoa: joikaaja-laulaja Hildá Länsman on pohjoissaamelainen muusikko Suomen huipulta Utsjoelta ja basisti Erkki Feodoroff on Inarin kolttasaamelaisia. Rumpali Kevin Francett ja kitaristi Nicholas Francett ovat veljekset, joiden sukujuuret ulottuvat Inarista Ahvenanmaalle ja Amerikkaan. Gájanasin inspiraation lähteenä toimii saamelaisen kulttuurin lisäksi koko maailma. Gájanasin debyyttialbumi ilmestyi helmikuussa 2021 (Bafe’s Factory).

Gájanas:
Hildá Länsman: joiku, laulu
Kevin Francett: rummut
Nicholas Francett: kitara, sello
Erkki Feodoroff: basso

“Gájanas vie saamelaisen musiikkiperinteen maailmanympärysmatkalle luoden täysin uudenlaisen keitoksen. Kun Hildá Länsmanin joiku yhdistyy progressiivisen trion sähköiseen sinfoniaan, on lopputulos vaikuttava.
Tommi E. Virtanen, Riffi

”This is a stunning début that serves as textbook study in how to keep one’s own tradition alive in today’s urban and multicultural world.”
Amanda Kauranne, FMQ

“Čihkkojuvvon is a strong and vital debut and Gájanas a group to watch closely.”
Adriane Pontecorvo, PopMatters

Spotify: Čihkkojuvvon (2021)
Youtube: Hušša sisa (Live 2020)
Instagram
Arviot ja radiosoitot

Keikkamyynti
Laura Salokoski
laura@sauraohjelma.com
+358 44 988 3397