Uutisia

Tuuletar ja VILDÁ maailmanmusiikin suurtapahtuma WOMEXiin

Tänä vuonna maailmanmusiikin merkittävin kansainvälinen tapahtuma WOMEX The World Music Expo viettää 25-vuotisjuhlaansa ja saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. WOMEX järjestetään Tampereella 23.-27.10.2019.

Esiintyvien artistien joukossa nähdään kaksi kokoonpanoa Saura Booking Agencyn tallista, Tuuletar ja VILDÁ. Molemmat artistit on kiinnitetty maineikkaalle levy-yhtiölle ja kustantajalle Bafe’s Factorylle.

Tuulettaren urbaanissa nykymusiikissa kuuluvat myös suomalainen kansanperinne ja globaalit musiikilliset vaikutteet. Hurja energia, laulajien uskomaton äänenkäyttö, iskevät beatbox-rytmit, omaperäiset sävellykset ja sanoitukset ovat hurmanneet Tuulettaren yleisöt ja kriitikot sekä Suomessa että maailmalla. Vuoden 2016 WOMEXissa Tuuletar esiintyi EBU Live Sessionsin eksklusiivisessa radiokonsertissa. Tampereella Tuuletar nähdään Northern Connections -nimisessa kokonaisuudessa, joka esittelee musiikkia Pohjoismaista ja Baltian maista.

Arctic Fire – Pohjoiset tulet -avajaiskonsertin esiintyjien joukossa nähdään kansainvälistä läpimurtoaan tekevä duo VILDÁ, jonka musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Tänä vuonna VILDÁn kiertueet suuntaavat muun muassa Espanjaan, Ranskaan ja Kanadaan. Muut avajaiskonsertin esiintyjät ovat Pekko Käppi, Pauanne ja Suistamon Sähkö.

TIEDUSTELUT

Lue lisää Womexista