Tuuletar

Tuuletar
Biography

Tuuletar – vocal folk hop

Tuuletar on Emma-palkittu vocal folk hop -yhtye, joka on noussut viime vuosina kansainväliseen menestykseen.

Nämä monitaitoiset laulajat luovat pelkillä äänillään rikkaan musiikillisen maailman, jossa eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki kohtaavat toisensa tuoreella ja ennakkoluulottomalla tavalla. 

Tuuletar: Odotan (Videon ohjaus, kuvaus ja leikkaus Helena Sorvali)

Tuuletar Helena Sorvali Odotan

Yhtyeen debyyttialbumi Tules maas vedes taivaal (2016, Bafe’s Factory) kipusi heti ilmestyttyään World Music Charts Europe ja Transglobal World Music Chart -listoille (top 20) ja viihtyi listoilla neljä kuukautta. Albumia on soitettu ahkerasti maailman radiokanavilla. Kotimaassa levy palkittiin Etno-Emmalla.

Tiiviisti Suomessa ja ulkomailla keikkaileva Tuuletar on herättänyt kiinnostusta festivaaleilla ja kilpailulavoilla. Alkuvuodesta 2018 yhtye esiintyi historian ensimmäisenä suomalaiskokoonpanona ja ensimmäisenä a cappella -yhtyeenä Intian Sur Jahan -festivaaleilla Kalkutassa ja Goalla. Sini Koskelaisen säveltämä Alku leviää maailmalla Game Of Thrones -sarjan DVD-trailerin tunnusmusiikkina.

Viime aikoina Tuuletar on esiintynyt suurilla lavoilla muun muassa Japanissa, Taiwanissa, Unkarissa, Espanjassa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Sveitsissä ja Ruotsissa.

Tuuletar:
Venla Ilona Blom – beaxboxing, laulu
Sini Koskelainen – laulu
Johanna Kyykoski – laulu
Piia Säilynoja – laulu
Paavo Malmberg – äänisuunnittelu

Spotify: Tules maas vedes taivaal (2016)
Arvostelut ja radiosoitot Bafe’s Factoryn sivulla

Youtube: Kohma Live at WOMAD 2018
Youtube: Kalevala Rap at Buskers Bern 2018
Youtube: Ievan polkka 2018

Instagram
Twitter

“Tuuletar on kansanmusiikkisensaatio” Mari Koppinen, HS

“Ehkäpä Suomen tämän hetken kuumin etnoyhtye Tuuletar!”
YLE:n Etnoilta, Mika Kauhanen

Tuuletar on onnistunut freesaamaan sellaisissa paikoissa ihmisten korvia, jotka eivät ole ollenkaan tottuneita kuulemaan kansanmusiikkia. Esimerkiksi Musiikki&Media -tapahtumassa Tampereella oli paljon pop-rock-väkeä kuuntelemassa, ja he olivat ällikällä lyötyjä, positiivisessa mielessä. “Ai että tällaista tehdään Suomessa, vau!” Tällä on loistava tulevaisuus.” YLE:n Etnoilta, Henna Salo, Music Finlandin vientipäällikkö