Tuuletar

Tuuletar
Biography

Tuuletar – vocal folk hop

Tuuletar on Emma-palkittu vocal folk hop -yhtye, joka on noussut viime vuosina kansainväliseen menestykseen. Toinen albumi Rajatila / Borderline julkaistiin toukokuussa 2019.

Hurja energia, laulajien uskomaton äänenkäyttö, iskevät beatbox-rytmit, omaperäiset sävellykset ja sanoitukset ovat hurmanneet Tuulettaren yleisöt ja kriitikot sekä Suomessa että maailmalla. Tuulettaren urbaanissa nykymusiikissa kuuluvat myös suomalainen kansanperinne ja globaalit musiikilliset vaikutteet.

Tuuletar: Kohma Live at WOMAD UK 2018

Yhtyeen debyyttialbumi Tules maas vedes taivaal (2016, Bafe’s Factory) kipusi heti ilmestyttyään World Music Charts Europe ja Transglobal World Music Chart -listoille (top 20) ja viihtyi listoilla neljä kuukautta. Albumia on soitettu ahkerasti maailman radiokanavilla. Kotimaassa levy palkittiin Etno-Emmalla.

Tiiviisti Suomessa ja ulkomailla keikkaileva Tuuletar on herättänyt kiinnostusta festivaaleilla ja kilpailulavoilla. Sini Koskelaisen säveltämä Alku leviää maailmalla Game Of Thrones -sarjan DVD-trailerin tunnusmusiikkina.

Viime aikoina Tuuletar on esiintynyt suurilla lavoilla muun muassa Japanissa, Intiassa, Taiwanissa, Unkarissa, Espanjassa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Sveitsissä ja Ruotsissa.

Tuuletar:
Venla Ilona Blom – beaxboxing, laulu
Sini Koskelainen – laulu
Johanna Kyykoski / Linda Ilves (2019) – laulu
Piia Säilynoja – laulu
Joonas Saikkonen – äänisuunnittelu

Spotify: Rajatila / Borderline (2019, Bafe’s Factory)
Spotify: Valtaaja EP (2019, Bafe’s Bactory)

Spotify: Tules maas vedes taivaal (2016, Bafe’s Factory)
Arviot ja radiosoitot Bafe’s Factoryn sivulla

Youtube: Odotan (Video Helena Sorvali)
Youtube: Kalevala Rap at Buskers Bern 2018

Instagram
Twitter