Tuomas Rounakari

Tuomas Rounakari
Biography

Tuomas Rounakarin Shamaaniviulu: lumoava, villi ja ainutlaatuinen esitys.

Tuomas Rounakari (Korpiklaani) on viulisti, säveltäjä ja suomalais-ugrilaisiin ja siperialaisiin musiikkirituaaleihin erikoistunut etnomusikologi. Hänen akustinen sooloesityksensä Shamaaniviulu on ainutkertainen konsertti, jossa hypnoottinen viulunsoitto, jalkojen poljento, nilkkakellojen kalke ja tarinankerronta herättävät eroon siperialaisten alkuperäiskansojen myytit.

Esitys perustuu Kai Donnerin viime vuosisadan alussa keräämään ja vahalieriöille tallennetuun kansanperinnemateriaaliin Ob- ja Jenisei-jokien seuduilta. Vahalieriöt sisältävät harvinaisia lauluja oikeiden shamaanien laulamina. Esityksessä Tuomas Rounakari sukeltaa arktisten kansojen rituaalisen musiikin maailmaan ja tuloksena on ainutkertainen konsertti, jossa alkuperäiskansojen myytit ja Donnerin matkakertomukset siivittävät transsiin vajonneen viulistin soittoa.

Shamaaniviulun soittaja Tuomas Rounakari seuraa sisintään ja yhtyy soitollaan aika ajoin suureen maailmansieluun. Etnisen musiikin vaikutteille ja improvisaatiolle pohjautuva työskentely on konkretisoinut hänelle ja hänen kuulijoilleen jotain keskeistä ihmisyydestä, läsnäolosta ja yhteenkuuluvuudesta.” YLE Radio 1 – Todellisia tarinoita

Youtube: Langetus
Spotify: Shamanviolin