Okra Playground

Okra Playground
Biography

Okra Playground – elektrofolk

Okra Playground yhdistää traditionaaliset instrumentit moderniin äänimaisemaan, isoon soundiin ja vahvoihin lauluharmonioihin. Musiikki ponnistaa suomalaisesta kansanperinteestä, mutta kurkottaa genren ulkopuolelle elektroon ja pop-rockiin.

Okra Playgroundin  juuret ovat syvällä suomalaisessa mullassa, mutta sen oksastot kurkottelevat kauas kansainväliseen maailmanmusiikkiin. Kolmen naislaulajan vahvat äänet, ajattomat tekstit, hypnoottiset rytmit ja musiikin mystinen energia kuljettavat kuulijan sekä kaukomatkoille että takaisin kotiin.

This is one of the most exciting bands to come out of Finland in recent times.” (Songlines Magazine UK 122/2016)

(Video:Alisa Javits)

Odotettu toinen levy Ääneni yli vesien ilmestyi maaliskuussa 2018 . Julkaisu sai ylistäviä arvioita kansainvälisesti ja ponnahti välittömästi Transglobal World Music Chart– ja World Music Chart Europe  -listoille. Levyn sisällöllisinä teemoina kulkevat rohkeus, selviytyminen ja oman tien löytymisen ilo. Levyn julkaisijana toimii pohjoismaalaiseen musiikkiin keskittynyt saksalainen levy-yhtiö Nordic Notes.

Okra Playgroundin debyyttilevy Turmio (Nordic Notes, DE) kipusi vuoden 2015 parhaiden levyjen kärkikymmenikköön sekä kotimaisten että kansanvälisten mediajulkaisujen listauksissa. Vuonna 2016 Okra Playground esiintyi ainoana suomalaisena yhtyeenä showcase-artistina Womex-suurtapahtumassa. Sen jälkeen yhtye on kerännyt täysiä yleisöjä aina Malesian Rainforest Music Festivalilta Flow Festivaliin. Vuonna 2018 Okra Playground kiersi Belgiassa, Saksassa, Ruotsissa ja Norjassa.

Maija Kauhanen – laulu, kantele
Päivi Hirvonen – laulu, viulu, jouhikko
Essi Muikku – laulu, kantele
Sami Kujala – sähköbasso
Veikko Muikku – haitari, syntetisaattori
Oskari Lehtonen – perkussiot

Youtube: Rautasuu
Youtube: Okra Playground Live Medley 2016-2018

Spotify: Ääneni yli vesien (2018)
Spotify: Turmio (2015)

Instagram

Arvostelut ja artikkelit